lluvia ligera
  • Màx: 24°
  • Mín: 21°
18°

«La 'Guia dels pobles de Mallorca' és un bon element de normalització»

La presidenta del CIM lloà la iniciativa d'aquesta publicació

La presidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar, va presentar la cinquena entrega de la Guia dels pobles de Mallorca dedicada al municipi d'Algaida. Durant l'acte, que va tenir lloc a l'Ajuntament, Munar apuntà que la Guia és un element normalitzador de la llengua catalana. La presidenta del Consell va anunciar que «aquesta Guia servirà per donar a conèixer a la gent que ens visita que aquí tenim una llengua diferent». Munar també va expressar que mitjançant la lectura d'aquesta Guia es podrà conèixer la història del municipi d'una manera fàcil i comprensible.

La Guia dels pobles de Mallorca és una «publicació necessària per poder conservar les nostres tradicions i elements patrimonials» expressà Munar.

La presidenta va manifestar que «aquesta publicació compleix els objectius que es va marcar el Consell juntament amb el Grup Serra quan es va apostar per aquest tipus d'iniciatives». Munar va comentar que si es poden trobar guies de per tot el món, és molt millor, trobar guies dels nostres pobles.

D'altra banda, el coordinador de la Guia dels pobles de Mallorca, Pere Fullana, va explicar que aquesta publicació va sorgir com una iniciativa divulgativa després del treball realitzat amb la Gran Enciclopèdia de Mallorca. Fullana va esmentar que la Guia serveix tant perquè la utilitzin els nins en edat escolar com per estudiants universitaris. Així mateix, va destacar que al municipi d'Algaida existeixen racons d'una vàlua excepcional.

Alguns llocs d'Algaida són més coneguts i estan més visitats com ara la població de Randa i el puig de Cura, però n'hi ha d'altres que ho són menys com, per exemple, l'ermita de Castellitx. Fullana va destacar que fa uns anys es va intentar fer una guia d'Algaida, «era un vell projecte que s'ha fet realitat gràcies a la iniciativa del Grup Serra i el Consell de Mallorca».

El batle d'Algaida, Jaume Jaume (PSOE), fou l'encarregat de presentar l'acte. Jaume va mostrar la seva satisfacció davant el treball que s'ha duit a terme.

També va estar present a la presentació l'historiador local d'Algaida, Gabriel Bibiloni, que ha estat una persona que ha col·laborat amb el projecte i que va destacar la gran tasca que han dut a terme tots els que participaren en la publicació com Miquel Àngel Capellà, Pere Fullana, Alexandre Mulet, Joan Mulet i Pere Mulet. Les fotografies realitzades per l'algaidí Gabriel Munar també es meresqueren moltes paraules d'elogi perquè donen un caràcter il·lustratiu molt peculiar.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris