cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
28°

Condemnen l'Ajuntament de Calvià a indemnitzar un jove amb 18 milions

Perdé un ull i part de la cara per l'explosió d'un coet durant una festa organitzada per la Sala

L'Ajuntament de Calvià ha estat condemnat pel tribunal de la Secció Quarta de l'Audiència Provincial de Palma a pagar una indemnització propera als 18 milions de pessetes a un monitor juvenil que resultà ferit de gravetat per l'explosió deficient d'un coet durant una exhibició pirotècnica organitzada pel consistori de Margarita Nájera.

El jove monitor pertanyia a un grup juvenil del barri palmesà del Molinar, que es dedicava, entre altres activitats, a participar en les nombroses festes populars que es fan per tota l'Illa. Després que un empleat de l'Ajuntament els proposàs de participar en les activitats organitzades per a la nit de Sant Sebastià del 1996, aquests acudiren a la urbanització Galatzó, on se celebrà una exhibició de pirotècnia.

L'equip de monitoratge estava compost per 18 joves, la majoria dels quals comptava amb una experiència aproximada de quatre anys en aquest tipus de xous, i acceptà participar de manera desinteressada en les festes. El material explosiu va ser facilitat pel mateix Consistori calvianer, i havia estat adquirit en una empresa domiciliada a Palma.

Els monitors formaren un cordó de seguretat per efectuar el llançament de coets, però el jove que havia de fer efectiva la ignició del darrer cometé la greu imprudència d'acostar-se al coet, la metxa del qual aparentment s'havia apagat, per tal de comprovar què havia passat. En aquell moment el coet esclatà i li va impactar al costat esquerre del rostre.

A causa de les lesions el monitor va perdre l'ull esquerre, ja que l'impacte li destrossà el globus ocular. També va perdre massa en el maxilar superior, i com a seqüel·les li han quedat una sinusitis crònica, una síndrome depressiva i migranyes intermitents, a més de cicatrius i greus perjudicis estètics. Per totes les lesions li ha estat concedida la invalidesa permanent.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris