nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
20°

Incertesa en el debat entre Matas i Antich per qüestions d'organització

El moderador i el tancament del cara a cara constitueixen les discrepàncies

Els responsables de les oficines electorals del PP i del PSIB visitaren ahir les instal·lacions de Sa Nostra a Son Fuster, on es durà a terme el cara a cara entre Jaume Matas i Francesc Antich.

Les negociacions entre ambdues formacions polítiques encara no estan tancades i hi ha certes discrepàncies bàsicament en dues qüestions: el moderador o la moderadora del debat i qui dirà la darrera paraula, és a dir, qui el tancarà.

Tots dos partits coincidiren que la persona que moderàs el debat no podia ser un periodista de cap mitjà de comunicació local. El PSIB proposà Andreu Manresa, corresponsal d'El País, i Margalida Solivellas, de TV3. Cap dels dos va ser acceptat pel PP.

Per la seva banda, el Partit Popular va esmentar Xavi Muntaner, cap de premsa de la CAEB; Gaspar Caballero, responsable comunicacions de Sa Nostra; Joan Frontera, cap de premsa del Reial Mallorca; Baltasar Covas, cap de premsa de la Cambra de Comerç, i Josep Maria Ramis, responsable de comunicació d'El Corte Inglés.

Només coincidiren en aquest darrer professional, malgrat que la direcció d'El Corte Inglés va rebutjar aquesta possibilitat. Un altra alternativa va ser Macamen Colom, cap de premsa de la UIB, però tampoc no acceptà. A més del moderador, falta una altra qüestió per acordar: qui té la darrera paraula. El PP exigeix que sigui Matas qui tanqui el cara a cara, mentre que el PSOE proposà un sorteig que el PP refusà.

Totes aquestes negociacions fan incerta la realització del debat que, en principi, no serà públic. Tampoc no se sap quina emissora de televisió el retransmetrà. TVE-Balears ja ha confirmat que no ho farà i tampoc no és segur que ho facin Canal 4 i Telenova. La Ser i la Cope han anunciat que l'oferiran en directe. La durada prevista del debat és de 90 minuts.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris