nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
20°

Desset autobusos de l'EMT ja han dit adéu al bloc de tiquets de paper

Els vehicles de la flota funcionen amb un aparell expedidor electrònic

Els conductors dels autobusos de l'Empresa Municipal de Transport (EMT) ja es poden acomiadar del bloc de bitllets de paper que lliuren als seus viatgers perquè des de fa deu dies, un total de disset cotxe de la flota ja han substituït l'antic sistema per la màquina expedidora informàtica. Les noves màquines expedidores, que comparteixen el software amb què funciona la tarja ciutadana, possibilitarà fer més àgil la tasca de comptabilització efectuada per el conductor al final del seu torn.

Segons explicà el president de l'EMT, Sebastià Barceló, el períde de proves del nou sistema electrònic s'obrí el passat dia vint de maig, en què posaren en circulació una dotzena de vehicles dotats del nou aparell. «A partir d'aquí s'ha anat incrementant el nombre de cotxes i ara per ara, ja funcionen prop de vint vehicles», precisà Barceló, qui assegurà que la preinstal·lació d'aquests màquines ja esta efectuada en totes les unitats de la flota de cotxes de l'EMT. Els autobusos que de moment ja efectuen el cobrament del tiquet del trajecte electrònicament corresponen a les línies 3 i 4 de l'EMT, però segons apuntà Barceló, a partir de la setmana vinent s'aniran sumant els altres vehicles amb la instal·lació feta, és a dir, uns 40 cotxos més. «Després, encara en quedaran 50 que, en els propers dies i segons l'experiència obtinguda aquest temps de prova, s'incorporaran progressivament», informà per la seva banda el director de l'empresa, Rafel Garcia.

L'expedidor informàtic de bitllets s'emprarà en aquells casos que l'usuari, per ser estranger o visitant, no tengui la targeta ciutadana. Segons recordà Garcia, els autobusos també estan preparats perquè dilluns vinent, tots aquells que ja tenguin en la mà la tarja ciutadana puguin usar-la. Aquesta, com ja hem anat informant, substituirà el bonobús.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris