cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

Fageda: «No cal cap debat amb Antoni Roig»

«Si el candidat socialista vol fer campanya, que s'espavili i no la faci damunt meu, que ja és gran»

"Després de ser batle durant vuit anys, com valorau aquesta darrera legislatura? 
"Ha estat una legislatura de realitzacions. Els quatre anys abans teníem molts de projectes, però la crisi econòmica va impedir la seva execució. Podem veure com ha canviat la ciutat cap el segle XXI.

"Quin és el projecte per a la Palma del 2000? 
"Hi ha més d'un projecte. Des d'obrir el parc de ses Estacions a la dotació d'infraestructures a una barriada que no en té. Un dels més importants és la recuperació de sa Gerreria, perquè les ajudes han arribat tard per la complexitat de l'Administració. També el moll Vell és molt interessant, igual que el pacte local i la llei de capitalitat. Tots són projectes estrella.

"Quina és la vostra opinió de l'oposició municipal en aquest mandat? 
"Ha estat de tipus personal, d'insults, de dir que no a tot. No ha estat dins el joc democràtic d'aportar coses positives per a la ciutat. També ens hem equivocat, naturalment, però no ha estat constructiva. Això és trist, perquè en temes importants: Universiada, pla Mirall, pla Urban, no hem tingut la més mínima aportació positiva.

"Què pensau dels candidats que concorren amb vós a la batlia? 
"Tenc un gran respecte per tots. Una persona que es presenta a un càrrec municipal deu tenir tot el meu respecte.

"El pla Mirall ha suposat millores però també crearà importants bosses de pobresa quan acabin les obres. 
"No crec que creï bosses de pobresa. A vegades m'entristeix que es miri només la part negativa de les coses, quan hi ha una part positiva. La ciutat ha canviat radicalment i els ciutadans se n'han adonat i això es reflecteix a les enquestes. També hi ha hagut problemes. Els fons arribaren molt tard i tenim un pla d'execució improrrogable que si no es gasten els doblers es perdran i això no s'ha de permetre. Aquestes bosses de pobresa també les pot provocar el boom turístic. A més, hem firmat un conveni amb Càritas per fer un estudi per tal d'atendre la problemàtica concreta dels immigrants.

"Si no aconseguiu la majoria absoluta, amb quina força politica us estimaríeu més pactar? 
"Això dependrà dels resultats. Hi haurà formacions amb les quals serà impossible qualsevol pacte i n'hi haurà altres amb possibilitats. Mai no m'ha gradat fer futurisme. De qualsevol manera, en política tot és possible.

"La tàctica que utilitza el PP en aquesta campanya està centrada en la por. Creis que a la nostra societat allò que «vénen els rojos» encara fa por? 
"No va per aquí el camí. Tant el president Matas com jo mateix veim una gran dispersió als programes de les forces contràries, malgrat que tots volen desbancar el PP. Tots dos tenim present aquest fet. I un missatge que va en contra sempre és perillós. No sabem qui serà el batle de Palma si guanyen, ni tampoc sabem quin programa s'aplicarà. Serà de tot un poc, però no la totalitat del programa de cada partit. No hi ha una vertadera intenció d'aplicar una política conjunta. El nostre no és un missatge de por, sinó de claretat.

"El deute de l'Ajuntament supera els 40.000 milions. És aquest el preu de qualsevol gestió de govern? 
"No és cert. Fins i tot hem disminuït el deute perquè a més d'anar pagant, hem aconseguit fons exteriors: de l'Estat central, del Govern balear, dels Fons de Cohesió. Precisament el que hem fet és una veritable consolidació de l'economia municipal augmentant el patrimoni i disminuint el deute.

"Hi haurà debat amb el candidat socialista? 
"Jo crec que no fa falta. Quí és que té interès en aquest debat? El canditat socialista. Però el que em deman és que aquest senyor ha estat quatre anys a l'Ajuntament i als més dels 50 plens d'aquesta legislatura no hem tingut cap debat ni ha presentat cap proposta. Al darrer ple, no va dir ni mu. I què vol fer ara, la mateixa tàctica de sempre: insultar. Jo crec que el positiu per la meva part és presentar la feina feta i que els ciutadans la valorin. A més després vindrà la pressió dels altres partits que, amb raó, diran i per què amb aquest senyor sí i amb altres, no? Ens fiquen en una dinàmica a una setmana de les eleccions realment estúpida. Ell que faci el seu programa i la gent que el voti. No ha presentat ni un sol projecte que hagi estat interessant per a la ciutat, ni ell ni tampoc el seu partit. No vull passar per aquest tema. Si vol fer campanya, que no ho faci damunt meu, que s'espavili ell tot sol, que ja és gran.

"El fet que hagi vingut Aznar, significa que el PP no està segur dels resultats? 
"Sempre ha vengut el president del partit o del Govern, des de Fraga a Hernández Mancha. El que és clar és que són eleccions bastant atípiques. El PP ha passat per una situació molt difícil. Tots els partits s'han tirat damunt i pensaven que una vegada va sortir Cañellas, el PP estava acabat. El que passa és que tenim moltes possibilitats de governar una altra vegada i aixó els posa frenètics. Jaume Matas és conegut però és un candidat que es presenta per primera vegada al Govern. I crec que el final de campanya serà terrible, amb molts d'atacs personals.

"Han oblidat ja els partits polítics el tema de Bon Sosec, que us ha afectat durant anys? 
"Si fos veritablement un arma en contra meva, no s'hauria oblidat mai. Em varen atacar molt, digueren coses molt grosses, permeti l'expressió d'animalades. Parlaren de prevaricació, de suborn. Finalment ha estat una acció molt positiva per l'Ajuntament. Fa quatre anys, la campanya va ser terrible. Han arribat a dir que els meus comptes corrents creixeren molt amb Bon Sosec. El cert és que Esquerra Unida ha retirat el contenciós contra l'Ajuntament i contra Bon Sosec i l'Ajuntament de Marraxtí ha signat el conveni amb Cort i tota l'actuació ha estat recomanada per tots els tècnics municipals. Tot va ser un muntatge polític en contra meva.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris