nubes rotas
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
17°

Els turistes sofriran dotze dies de vaga si sindicats i hotelers no arriben a un acord

Pere Cañellas, president de la patronal, anuncia que «aquesta aturada no serà caòtica»

CCOO i UGT aprovaren a les seves respectives assembles d'hoteleria 12 dies de vaga per aconseguir que les seves reivindicacions quedin reflectides a la signatura del VI Conveni col·lectiu.

No obstant això, Pere Cañellas, president de la Federació Hotelera de Mallorca (FHM), assegurà que «aquesta aturada serà infinitament menys caòtica que la del transport discrecional, ja que es produirà dins de cadascun dels hotels i el servei al turista es traurà, patiran petits problemes, però les seves vacacions continuaran. En canvi, l'aturada del transport paralitzava tota possible activitat turística».

Els sindicats duran a terme 12 dies d'aturada. El darrer cap de setmana d'aquest mes de juny, que es preveu una ocupació del 97%, acollirà les tres primeres mobilitzacions: divendres 25, dissabte 26 i diumenge 27.

El juliol, amb un 100% d'ocupació igual que l'agost, serà el mes en què CCOO i UGT concentraran la meitat dels dies de protesta, repartits en dues tongades. La primera es farà la segona setmana del juliol: dilluns 5, dimarts 6 i dimecres 7. Mentre que el segon torn de mobilitzacions tindrà lloc a finals de la primera quinzena: dimarts 13, dimecres 14 i dijous 15.

El tres darrers dies de vaga seran en el mes d'agost. En concret, el diumenge 1, dilluns 2 i dimarts 3.
A més d'això, ambdues centrals sindicals estudien la possibilitat de convocar una manifestació multitudinària el dia de la inauguració de la Univeríada, dissabte 3 de juliol, ja que «aquest esdeveniment té una transcendència mundial».

Altrament, els sindicalistes sol·licitaran avui la intervenció del Tamib, tenint en compte que les parts estan obligades a realitzar aquest tràmit abans de convocar legalment la vaga. Mentre que els hotelers es reuniran dimecres pròxim «per repassar el conveni, atès que serà necessari un altre intent d'apropament, encara que els únics que hem cedit en els diferents punts a negociar hem estat els empresaris», assenyalà Cañellas.

En canvi, Lorenzo Bravo, secretari general d'UGT, apuntà que les reclamacions dels treballadors «no són res, ja que demanam unes 5.000 pessetes de pujada salarial, mentre que els hotelers sol·liciten increments dels 8 i 10% als majoristes amb vista a la temporada vinent» i afegí que «els empresaris donen més doblers sota mà que el que es reivindica al conveni».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris