cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín: 16°
15°

Deu anys de lluita per una banda de música

Guillem Mora té una gran il·lusió per formar els més joves, però demana més ajuda institucional

Guillem Mora Rullan, de 68 anys, fa nou o deu anys que lluita perquè Sóller conservi la seva tradicional banda de música, per la qual cosa no escatima esforços personals de cap casta ni temps per formar els més joves a través de l'Escola de Música que dirigeix.

Segons explica Guillem Mora «no es tracta d'un objectiu fàcil, ja que les dificultats són molt grans». Mora, que també dirigex l'actual banda de música, centra el seu esforç a formar els més joves, ja que aquesta és l'única manera, segons diu, d'assegurar el futur de la banda.

Actualment l'Escola de Música funciona a un local cedit per l'Ajuntament i té 7 clarinets, 3 saxos, i 3 instruments de percussió, a més d'altres sis alumnes que aprenen solfa, i tres trompetistes que es desplacen des de Palma.

La formació està assegurada també per l'assitència d'un professor, Gabriel Bauzà, de Palma, que acudeix tots els dimecres per ensenyar solfa i instruments. Una de les majors dificultats de l'escola és, segons el seu director, la poca ajuda institucional que reben i que, pràcticament, només arriba de l'Ajuntament que paga les hores del professor.

Així i tot, els pressuposts de funcionament que ha elaborat i que pugen a dos milions de pessetes anuals per pagar professor i instruments, mai no s'han arribat a aconseguir.

Ha estat gràcies a una aportació anònima que va avençar la quantitat necessària, que s'han pogut comprar alguns instruments que ara els pares dels alumnes van pagant amb aportacions mensuals. I és que segons Guillem Mora «els instruments més econòmics, aptes per a les finalitats d'ensenyament, estan entre les 60.000 pessetes d'un clarinet i les més de 100.000 d'un saxo.

Un dels projectes de Guillem Mora és la creació d'una societat d'amics que mitjançant aportacions econòmiques anuals, asseguri la pervivència de l'escola i de la banda. Segons explica «la gent de Sóller no concep unes festes populars o religioses sense una banda de música i és per això que demanam l'ajuda de tothom per aconseguir-ho». Tot i que l'Escola de Música de la banda de Sóller està dins la xarxa d'escoles de música de Mallorca, el seu director opina que això ocasiona moltes corregudes i feina però poca ajuda real.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris