cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
17°

CCOO i UGT criden avui a la vaga 70.000 treballadors d'hostaleria

Trencades les negociacions, prepraren mobilitzacions per a juny, juliol i agost

81326

La pujada de categoria de la cambrera de pis és una de les reivindicacions sindicals.

CCOO i UGT criden avui a la vaga 70.000 treballadors d'hostaleria. Les tretze hores de negociacions que utilitzaren dimarts passat sindicats i hotelers per arribar a un acord que faci possible la signatura del sisè conveni col·lectiu d'Hostaleria de les Balears, no foren suficients, ja que a les 23.30 hores del vespre es trencava el diàleg entre ambdues parts.

La reacció «immediata, pactada i unitària» de CCOO i UGT, després de rompre negociacions amb la patronal, ha estat la reunió de les seves respectives assemblees de delegats d'hostaleria, a les 10.30 hores d'avui, per anunciar-los «la convocatòria de vaga en els mesos de juny, juliol i agost, de manera aleatòria en el decurs del trimestre» als 70.000 treballadors del sector turístic, informà Antonio Copete, responsable de la Federació d'Hostaleria d'UGT.

La posició dels hotelers fou qualificada d'«intransigent, sorprenent i de poca capacitat i resistència», per part de Rafel Borràs, secretari de la federació d'Hoteleria de CCOO. La contundència de la seva definiciò es basa «en la negativa dels empresaris a acceptar cap modificació dels 3 punts bàsics del conveni».

Els sindicats CCOO I UGT moderarien l'augment salarial del 10% en 2 anys, si es materialitza la pujada de categoria de la cambrera de pis, «encara que sigui modulada en el temps». Sobre l'ocupació i la contractació reduirïen les seves pretensions «si el tant per cent de plantilla mínima de fixos i fixos discontinus s'estableix com un mínim». I quant a la jornada laboral, farien «un sacrifici, sempre que no ens en demanin cap tipus de flexibilització més».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris