nubes dispersas
  • Màx: 23°
  • Mín: 21°
24°

Més de dues-centes parelles de fet ja s'han inscrit a Cort per normalitzar la seva situació

La instància es pot sol·licitar a Cort des del 1997

Els ciutadans i ciutadanes de Palma s'estan acostumant a formalitzar les seves relacions personals sense passar per la vicaria. I és que més de 200 parelles s'han adreçat ja als funcionaris de la Secretaria General de Palma per inscriure's com a parelles de fet en l'espècie de registre creat expressament per satisfer aquesta demanda social cada cop més patent en la nostra societat.

El personal de la Secretaria de Cort assegura que cada any arriben més parelles que «per les raons que siguin han optat per descartar el matrimoni i decideixen sol·licitar una instància a través de la qual poder constar com a parelles de fet».

Segons recordà l'encarregada de recollir les sol·licituds, les parelles poden acollir-se a aquesta alternativa gràcies a l'acord plenari aprovat el 27 de febrer del 1997. El decret regularitza la creació d'una mena de registre anomenat Arxiu d'instàncies de declaració de convivència. Tot i això, aquest és tan sols un arxiu i no un registre oficial per llei, per la qual cosa no té molt valor a l'hora d'atorgar privilegis o dotar dels mateixos avantatges que les parelles que estan vinculades legalment mitjançant el matrimoni.

Per constar com una parella de fet a Cort només calen dues condicions: ser major d'edat i estar empadronats a Palma. I és que sembla que s'han donat diversos, devers una desena de parelles, provinents de municipis de fora de Palma que han sol·licitat la instància. Els funcionaris no l'han concedida perquè així està acordat a l'Administració Local.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris