nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
22°

Manacor afronta unes eleccions en què pot arribar un pacte d'esquerres

Els partits frontissa tornaran a jugar un paper clau per afavorir la governabilitat

Els comicis del 13 de juny es presenten com una oportunitat única perquè les esquerres puguin governar la propera legislatura. Tot dependrà, però, dels resultats que obtinguin els partits frontissa que poden afavorir tant un pacte cap a la dreta com cap a l'esquerra.

D'una banda, el Partit Popular sembla que serà, com sempre, la llista més votada, però darrerament perd regidors. Cal recordar que la batlessa de Manacor, Catalina Sureda, que es presenta com a cap de llista pel PP, va obtenir la presidència del consistori l'any 1996 per la dimissió de Bartomeu Rosselló.

L'Ajuntament actual compost per un pacte entre el PP, CB i CM ha viscut etapes de desequilibri i manca d'harmonia entre els partits, principalment amb Convergència de Manacor amb el seu únic representant, Eduardo Puche. Aquest, a més, ara ha canviat de camisa i es presenta pel PP a la llista del Parlament. Catalina Sureda s'ha hagut d'enfrontar amb les crisis internes del seu partit i del pacte, de les quals ha sortit malparada en moltes d'ocasions.

El PSM lluita amb força per aconseguir la batlia de Manacor. Amb Maria Antònia Vadell al capdavant, la candidata ha demostrat durant la passada legislatura ser una persona amb caràcter, coherent i disposada a col·laborar amb el PP quan aquest ha governat en minoria arran de la crisi amb CM. El PSM va estar a punt d'aconseguir els sis regidors a la passada legislatura i podria ser que aquesta vegada els superàs.
Un altre partit que també pot obtenir bons resultats és l'Agrupació Independent de Portocristo (AIPC), amb Jaume Brunet com a capdavanter. A les passades eleccions varen mancar pocs vots per poder treure tres regidors i aquesta vegada els ànims portenyos per aconseguir una major autonomia poden fer que aquest partit tingui una major representació municipal.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris