nubes rotas
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
17°

PP i UM exigeixen que Nájera expliqui els negocis del seu marit Manuel Barajas

Cantarero: «Hi ha estornells que han incrementat el patrimoni en un mil per cent»

El Partit Popular i Unió Mallorquina exigiren ahir que Margarita Nájera expliqui amb tota casta de detalls els negocis del seu marit, Manuel Barajas, des que ella es va fer càrrec de la batlia el juny de 1991. El candidat del PP, Pere Cantarero, afirmà també que «dins l'Ajuntament hi ha estornells que han vist incrementat el seu patrimoni en un mil per cent en els darrers anys».

La publicació per Diari de Balears de la xarxa societària de Manuel Barajas Rico a les Canàries i Cuba, i la seva relació també societària amb Pedro Pablo Bautista, assessor de projectes especials de Margarita Nájera, ha desfermat una tempesta política a Calvià.

El PP exigí ahir que «la batlessa ha d'explicar de quantes i de quines societats forma o ha format part Manuel Barajas des de juny de 1991 i com és possible aquest espectacular increment patrimonial amb tant poc temps».

Com se sap, el nom de Pedro Pablo Bautista, a part de lligat a Barajas a la immobiliària canària Cayo Sur SL, apareix pel seu compte a diferents empreses dedicades a la instal·lació de benzineries a Marratxí, a Inca i a sa Porrassa.

De la seva banda, Unió Mallorquina, liderada a Calvià per Isidre Cañellas, demana que «a part d'explicar els negocis del seu marit també ha d'aclarir la concessió de l'explotació de la platja Torà de Peguera a un militant socialista al qual li entregà el carnet el dimitit Josep Borrell».

«L'article del periòdic embruta la campanya de manera notable»
El PSOE de Calvià ha emès un comunicat en què afirma que «l'article aparegut en el Diari de Balears, signat per Joan Riera, ha contribuït de manera notable a embrutar la campanya llançant tot tipus d'acusacions contra el marit de la batlessa sense cap fonament legal. Igualment, aquest escrivà ha aprofitat per llançar un sobre de dubte sobre un funcionari».
Aquest mateix comunicat afirma que «l'article del senyor Joan Riera fa un trist favor a l'ofici periodístic, està plagat d'insinuacions difamatòries sense cap base. Sol·licitarem assessorament per establir si hi ha base per interposar una demanda legal. També demanarem l'empara dels tribunals d'ètica professional».
Margarita Nájera aprofità la primera roda de premsa just després de la publicació dels negocis de Barajas i Bautista per Diari de Balears per llançar el primer atac en contra de la publicació de la notícia.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris