nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
24°

Comença la campanya de prevenció d'incendis

Els serveis antiincendis seran controlats enguany via satèl·lit, la qual cosa permet localitzar en tot moment les unitats i decidir quina d'aquestes hi intervé

100972

Els helicòpters són molt precisos i eficaços. FOTO: PERE BOTA.

La sequera que pateix Mallorca preocupa i molt, els màxims responsables de les campanyes de prevenció d'incendis. La temporada ha començat avançada i abans que es presentassin els mitjans aeris que enguany combatran les flames, ja han hagut d'intervenir en els sinistres ocorreguts el mes de maig a l'Illa. Enguany tindran el suport d'un nou sistema via satèl·lit.

El fet que les zones boscoses de les Balears hagin registrat uns índexs de pluviometria molt menors que en altres anys motivà que el conseller de Medi Ambient, Miquel Ramis, demanàs a la ciutadania «la màxima precaució per tal d'evitar els sinistres. Les imprudències són les que massa vegades provoquen els focs i és tasca de tots evitar-los».

La relació de mitjans amb què es combatran els incendis des de l'aire és molt similar a l'any passat, tot i que hi ha hagut dues innovacions tècniques. En matèria de prevenció es compta amb un avió de vigilància, model Paternavia P-68 observer, que s'encarrega de sobrevolar les zones de risc i informar de qualsevol indici d'incendi als serveis de terra. Enguany, l'aparell incorpora un sistema de transmissió d'imatges en directe. Aquesta eina és cabdal per tal que els operaris de la base puguin dictaminar quina és la via d'intervenció més pràctica.

La segona de les innovacions tècniques amb què compta la campanya de prevenció d'incendis és un sistema de seguiment i localització d'unitats mòbils a través del sistema de GPS. Gràcies al satèl·lit, la Central de Comunicacions de l'Ibanat pot saber en cada moment la localització dels vehicles, tant terrestres com aeris i decidir quin d'aquests hi ha d'intervenir en primera instància.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris