cielo claro
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°

El mes passat es convertí en el maig més calorós del segle a les Illes Balears

Lluc registrà ahir fins a 33'9 graus a causa de l'entrada d'aire africà

El passat mes s'ha convertit en el maig més calorosós del segle a les Illes Balears, segons dades de l'Institut Meteorològic de les Illes Balears i la xafogor continua els pròxims dies.

Totes les estacions meteorològiques distribuïdes per les Illes varen registrar el mes passat temperatures rècords de mitjana. A més, entre dilluns i ahir s'han produït les temperatures més altes d'enguany. Com a fet destacable i curiós és que els punts mes elevats de les Illes com Lluc i Alfàbia és on s'han registrat les temperatures més elevades d'autèntic escàndol. Per exemple, a Lluc ahir es va arribar als 33'9 graus i obtingué un mínim de 18 graus, mentre que a la serra d'Alfàbia la màxima va ser de 27'9 i 22 la mínima.

En canvi a Palma, que també va fer molta de calor, (30'7 de màxima i 21 de mínima) no superà les màximes de les zones de muntanya. Agustí Jansà, director del Centre Meteorològic, explica per què es produeix aquest fenomen. «Balears pateix l'entrada d'aire africà que arriba procedent d'una altura de 1.500 metres i després comença a davallar i es mescla. L'aire més càlid es troba per tant en els llocs més alts i es per això que a Lluc i a altres zones de muntanya fa més calor aquests dies».

Tornant a maig, el passat mes se superaren tots els rècords de calor. Lluc va registrar una temperatura de mitjana de 18'4: l'anterior rècord estava en 17'5 i es produí el 1994. Pel que fa a Palma, el maig d'enguany la temperatura mitjana va ser de 20'8, rècord del segle. Fins ara, la màxima de mitjana s'havia registrat el 1997 amb 18'8 graus.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris