cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
20°

Una nova guerra pot esclatar entre sindicats i la patronal del transport

El detonant, un conveni d'empreses presentat a Treball per part de Jaume Batle

El conflicte entre les sindicats i la patronal del transport discrecional semblava tancat el divendres passat, amb la signatura del preacord del conveni col·lectiu, en el qual els empresaris del sector acceptaven les demandes sindicals.

Tot això es pot anar en orris si el nou president de l'Agrupació Empresarial del Tansport Discrecional per Carreteres (AETDC), Jaume Batle, «no retira immediatament el conveni de grup d'empreses, que ha presentat a la Direcció General de Treball», apuntà Baltasar Piñeiro, secretari d'Acció Sindical de CCOO. D'aquesta manera no es publicaria al BOCAIB i per la qual cosa no entraria en vigor.

Aquest conveni afectaria els 81 treballadors de les empreses Automasa i Autocars Batle, i es deposità a la Conselleria de Treball abans de la vaga, en el buit legal que es produeix entre la finalització de l'antic conveni "el març passat" i la signatura del preacord "el 28 de maig.

Fonts de la Conselleria informaren que el sou base del «conveni Batle», «és de 136.000 pessetes», mentre que el preacord de divendres passat estableix 141.000 pessetes. Juan Ortiz, secretari de la federació de Transport de CCOO, agregà que «es congelen les hores extra (937 pessetes) i l'antiguitat, pugen les dietes (+24%) i modifiquen el descans, que és a lliure disposició de l'empresa».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris