nubes rotas
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
18°

Quatre mil daurades i llobarros repoblen el llac del parc de la Mar

Emaya i Gesa signaren un conveni per usar el llac com a centre experimental

El parc de la Mar té des d'ahir 4.000 peixos més nedant per les aigües, gràcies a un conveni de col·laboració entre l'Empresa Municipal d'Aigua i Clavegueram i Gesa, a través del qual es pretén utilitzar el parc com a centre experimental d'adaptació d'espècies piscícoles per a la repoblació de la Badia de Palma.

En total, s'hi varen amollar 2.000 daurades i 2.000 llobarros alevins d'entre 2 i 5 grams, que seran analitzats a mig termini per l'equip de biòlegs de Gesa per veure com han respost a les aigües de l'esmentat Parc. Aquestes, com es recordarà, connecten directament amb la mar.

A l'acte varen assistir el batle de Palma, Joan Fageda, qui s'ajupí per agafar amb la mà un parell de peixos, la presidenta d'Emaya, Maria Crespo, i el director de Gesa Diversificación, S.A., Fernando Bescós.

Tal i com indicaren els tècnics de Gesa, aquesta prova pilot té com a objectiu la reproducció massiva de les espècies marines per tal d'augmentar la població piscícola del parc i afavorir conseqüentment la pesca. Doncs s'espera que aquests peixos es dirigeixin a la mar quan arribin al pes de mercat (600 grams) dintre d'un any i mig o dos.

El alevins de daurades i llovarros són les dues espècies que Gesa reprodueix i, segons Fernando Boscós, aquests són cultivats a la piscifactoria d'Alcúdia. Boscós assegurà que no hi ha cap problema perquè els nouvinguts sobrevisquin en l'aigua del parc de la mar, ja que està absolutament en condicions.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris