algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
17°

El 90% de les companyies asseguradores no vol fer pòlisses per a cans perillosos

Les que ho fan apliquen gravàmens considerats abusius pels propietaris dels animals

El 90% de les companyies asseguradores es nega a fer pòlisses individuals per a cans considerats perillosos. Les que si ho fan apliquen gravàmens que eleven el preu d'aquestes.

D'ençà que el ca Copi va ser el protagonista de la mort d'un nin de quatre anys a finals del mes de gener, i que des de llavors es descobrissin nombrosos incidents relacionats amb cans perillosos, les companyies han decidit deixar fora de cobertura aquests animals.

L'única solució en aquests moments és fer una assegurança de la llar que inclou una pòlissa de responsabilitat civil per als animals de companyia. Les raons esgrimides per les companyies són que el cost d'aquests contractes no surt rendible per a les empreses, que es tracta de pòlisses molt petites i minoritàries i que hi ha altres productes, com les esmentades assegurances de la llar, que cobreixen aquesta responsabilitat.

El fet, però, és que fins ara un podia assegurar amb facilitat qualsevol ca per unes quantitats que oscil·laven entre les quatre mil cinc-centes pessetes mensuals i les sis mil i que cobrien la responsabilitat civil fins un total de 25 milions. Avui en dia els preus de les pòlisses per un contracte assegurador de la llar s'eleven a un mínim de dotze mil pessetes i poden arribar fins a les setze mil.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris