nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
16°

El turisme i la forta calor dispararen el consum energètic en un maig «atípic»

L'ocupació arriba al 95% i la facturació elèctrica ha augmentat un 13% fins abril

74014

L'ocupació turística està assolint uns nivells històrics pel que fa a les dates actuals.

Gesa s'ha vist sorpresa per un maig «atípic», segons el terme emprat per fonts de l'empresa. Durant el mes acabat ahir, el consum energètic a les Balears s'ha disparat per l'afluència turística i per unes temperatures més altes de l'habitual en aquesta època.

L'empresa encara no té dades concretes sobre l'increment del consum energètic a les Illes corresponent al mes de maig, però, per la comprovació de l'activitat desenvolupada i del comportament dels usuaris, es preveu un augment significatiu, molt més que notable.

Durant els darrers anys, les Balears han incrementat la despesa d'energia de manera molt considerable. Ja a l'any 1998, els augments foren de quasi un 8 per cent pel que fa a la facturació total d'electricitat i del 16'3 per cent si només comptam els usos domèstics. Només en el primer quadrimestre d'enguany (gener-abril), l'increment respecte del mateix període del 1998 ha estat d'un 13'4 per cent en facturació total d'electricitat i del 24'5 per cent en la facturació exclusiva dels usos domèstics.

Dos factors fonamentals són l'afluència i l'ocupació turístiques, amb nivells més propis dels moments punta de la temporada alta, pel mes de juliol i agost. L'ocupació durant el maig passat arribà al 95%, cosa mai vista en un mes que no és considerat dels més forts de l'any. De gener a abril d'enguany, el nombre de passatgers que han passat pels aeroports de les Balears ha crescut un 13'1 per cent respecte del mateix període del 1998.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris