muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 15°
14°

Els veïns de la Gerreria es concentren contra les expropiacions del pla Urban

Decebuts perquè Cort no els facilita cap informació sobre el projecte de rehabilitació

Una trentena de veïns del barri de la Gerreria es concentraren ahir davant la plaça de Cort per protestar contra «l'expropiació forçosa» que l'Ajuntament de Palma durà a terme amb motiu de la rehabilitació de la zona pel pla Urban.

La portaveu veïnal, Isabel Àlvarez, explicà que la principal queixa dels propietaris és la «desinformació i manca de transparència» del Consistori, pel que fa al projecte de recuperació del barri i la conseqüent expropiació. «És una vergonya que ens haguem d'assabentar per altres fonts de l'aprovació definitiva per la gerència dels expedients expropiatoris», declarà Àlvarez. La representat veïnal assegurà que Cort encara «no s'ha dignat a notificar-nos res. Només sabem que 250 propietaris i uns 80 inquilins haurem d'abandonar els nostres habitatges el dia 1 del 2000 sense rebre un justa indemnització». En aquest sentit, Àlvarez recordà que els habitatges es valoren per 20 mil i 30 mil pessetes el metre quadrat quan «sabem que es revendrà per 200 mil pessetes. Nosaltres exigim el preu del mercat i per això, lluitarem fins al final».

Els veïns congregats, provinents del carrer Ballester, carrer Desamparats, Bosch i carrer del Vidre, volen crear una coordinadora en mans d'un bufet d'advocats disposat a anar en contra de l'Admininstració. «El problema és que els propietaris afectats no ens beneficiem d'aquesta millora del barri.

Tenim coneixement que solament ens donaran 2 milions per habitatge. És a dir, "afegí Àlvarez", han valorat 868 metres quadrats per 7 milions en sòl i 11 d'edificació, una misèria».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris