nubes rotas
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
16°

Un foc provocat destrueix un magatzem de palets a la carretera vella de Bunyola

El fill del propietari calcula que s'han cremat al voltant de 43.000 palets de fusta

84112

Els bombers varen tenir molts problemes per apagar l'incendi.

S. Amengual.

Un magatzem de palets ubicat en un solar de la carretera vella de Bunyola, prop de la seu de la Conselleria d'Agricultura, va quedar completament destruït durant un incendi declarat la matinada d'ahir que calcinà la majoria del material que es trobava allà.

Segons manifestaren fonts del Cos de Bombers de Palma, que havien estat alertats pel vigilant de seguretat de la Conselleria, el foc començà de manera quasi simultània en cinc focus diferents, cosa que n'evidencia un inici provocat. A més, atès que els palets que es trobaven allà emmagatzemats eren de fusta de pi, el foc es propagà amb rapidesa i s'assoliren temperatures molt elevades.

El sinistre afectà prop de 12.000 dels 14.000 metres quadrats del magatzem, i el foc destruí a més de les plataformes de fusta, un camió, un cotxe Peugeot, una màquina de desmuntar i classificar palets i la caseta de l'encarregat. També es produïren danys en una torre d'alta tensió que caigué a causa del foc i deixà cables damunt un camió dels bombers, a més de causar alguns problemes circulatoris a la via de cintura. Els tècnics varen haver de tallar l'electricitat, ja que aquest incident no permetia tocar el camió afectat i les flames s'hi acostaven perillosament.

L'empresa gestora del magatzem és Pinares de Mallorca, propietat de Pep Oliver, natural de Selva, i que es dedica a la producció (té una fàbrica al seu poble que en fa unes 750 unitats diàries), compra, venda i exportació dels palets a la Península, i que distribuïa al voltant del 80 per cent de les plataformes que s'empren a l'Illa fins al moment del sinistre. Segons manifestà el fill del propietari, Francesc Oliver, «al solar hi havia prop de 48.000 palets emmagatzemats, i ara en deuen quedar no més d'un 10 per cent».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris