nubes rotas
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
17°

El Consolat aprovarà avui el projecte urbanístic d'una tercera part del parcBIT

Primera passa del Govern des que n'acordà el pla inicial

El Consell de Govern aprovarà avui el projecte d'execució de la primera fase del parcBIT, equivalent a un projecte urbanístic pel qual l'empresa gestora obrirà el concurs públic per a la concessió d'obres d'un terç del parc. Aquesta és la passa primera que fa el Govern després que, el mes de febrer, el Consell de Govern aprovà el Pla especial d'evolució del parcBIT, en què s'incloïa un pressupost de 98 milions de pessetes per tal de rehabilitar les cases de Son Espanyol "nucli del parcBIT", on es crea una sala destinada a conferències, actes i reunions, entre d'altres usos, tot ampliant l'espai útil dels habitatges.

Aquesta fase inicial "de creació d'infraestructures", havia d'estar conclosa el passat mes de març, segons l'anunci que va fer el president Jaume Matas el mes de febrer; a hores d'ara les obres d'infraestructura bàsica encara no han conclòs, bé que, segons fonts governamentals, ho faran en un molt breu termini de temps.

El gran projecte del Govern suposa una inversió total de 100.000 milions de pessetes, incloent-hi la inversió privada, dels quals el Govern haurà d'aportar 11.000 milions per a la seva adequació urbanística; les ajudes europees n'aportaran 800 milions.

El parcBIT ha de tenir una extensió de 140 hectàrees que ha d'acollir iniciatives empresarials i universitàries d'investigació i desenvolupament (I+D), serveis de suport "com ara, la sala multiusos que avui serà aprovada" i una àrea residencial per a professors, investigadors, empresaris i altres persones afins al projecte, amb una capacitat que varia de les 2.679 places estimades pel Govern a les 10.000 previstes per l'arquitecte del projecte, Richard Rogers. Hem de recordar que la urbanització del parc Bit és contemplada com a excepcional en les recentment aprovades Directrius d'ordenació territorial, les quals limiten la creació de nous nuclis urbans.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris