cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
17°

Fernando Schwartz i la societat Es Bancals denunciaran 400 cases «il·legals» de la Serra

També demanen l'anul·lació de la llicència d'obres i la demolició del túnel de Sóller

Els propietaris de les quatre cases de Llucalcari que el Tribunal Suprem ha ordenat enderrocar denunciaran abans del mes d'agost un total de 400 construccions a la serra de Tramuntana que es troben, segons els advocats d'aquests propietaris, en idèntica situació a la seva. De moment han estat denunciades un total de 23 construccions de Sóller, Deià, Valdemossa i Esporles, la majoria de propietaris particulars, encara que també hi figuren construccions públiques. Per exemple, ha estat denunciat el túnel de Soller, així com la casa de Michael Douglas. D'aquí a unes setmanes està previst que es denunciïn una trentena més de cases.

Com se sap, l'exdiplomàtic, escriptor i presentador de televisió Fernando Schwartz és un dels propietaris d'una de les cases que el Suprem ha ordenat tomar, mentre que la societat Es Bancals, lligada al promotor Axel Ball, fins fa molt poc mà esquerra del magnat Richard Branson, n'és propietària de dues més.

Un dels advocats dels propietaris de les quatre cases, Carlos César Pipino, ha afirmat a aquest diari que «el nostre objectiu és que a final de juliol hàgim denunciat ja 400 cases de la serra de Tramuntana. No és descartable, però, que per raons administratives no poguin efectuar totes les denúncies abans d'aquest mes. En tot cas, per l'octubre estaran totes denunciades», assegurà. L'advocat Pipino ha efectuat aquestes denúncies actuant en nom i representació de l'associació d'àmbit estatal Centro de Estudios Administrativos. Els propietaris de les cases de Llucalcari han acordat fer aquestes denúncies «perquè, segons la recent sentència del Suprem, molts dels immobles construïts a la Serra foren edificats amb posterioritat de la promulgació el juny de 1985 de la Llei de patrimoni».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris