cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 25°
24°

Els aeroports europeus connectats amb Son Sant Joan tripliquen els peninsulars

Les sortides aèries des de Palma tenen més destinacions alemanyes que espanyoles

Des del punt de vista del transport aeri, les Illes Balears confirmen a poc a poc que les seves relacions amb l'exterior estan més orientades a l'estranger, sobretot a Alemanya, com és fàcil deduir, que no a la Península.

Si prenem com a mostra el llistat de sortides de l'aeroport de Son Sant Joan de despús-ahir, dia 28 d'abril, trobarem entre tots els vols de la jornada, uns 200, una cinquantena de destinacions diferents. D'aquesta cinquantena d'aeroports, només 11 són de la Península: Madrid, Barcelona, Alacant, Santiago, Valladolid, València, Bilbao, Santander, Sevilla, Granada i Vitòria. Més del triple, concretament 35, són europeus. D'aquests, 14 corresponen a ciutats alemanyes (més que les peninsulars). La resta, a molta distància, es reparteix entre Gran Bretanya, França, Holanda, Àustria, Bèlgica, Suïssa, Suècia, Portugal, Itàlia i Polònia.

La realitat d'unes Illes millor relacionades amb Europa que amb la Península es constata amb un dia normal de temporada baixa com el passat dimecres, però, òbviament, el fenomen s'accentua i s'intensifica durant la temporada alta de l'estiu. Cal destacar que de tots els vols que connecten amb aeroports estrangers, només dos (Berlín i Venècia) foren realitzats per una companyia espanyola: Air Europa.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris