nubes dispersas
  • Màx: 23°
  • Mín: 21°
24°

El GOB i CIM critiquen Cort per l'escàs suport al 'Dia sense cotxe'

No obstant això, l'Ajuntament farà la jornada la segona quinzena de maig

J.F./EFE Palma/Madrid.
Palma quasi no va celebrar ahir la jornada «Un dia sense cotxe» organitzada a l'Illa pel Consell Insular de Mallorca. La iniciativa va tenir escassa repercussió, ja que segons la Policia Local a Palma només circularen entre un dos i un tres per cent menys dels vehicles d'una dia laboral. El GOB i el Consell consideren que aquesta escassa resposta va ser motivada perquè l'Ajuntament de Palma no va voler adherir-se a aquest acte. Però el ple de Cort esmenà la plana a les crítiques, i amb els vots favorables del PP i EU s'aprovà una jornada sense cotxes a Palma per al proper 15 de maig.

El GOB va dir que sense la col·laboració de l'Ajuntament «resulta indispensable dur a terme la jornada amb èxit, ja que s'han de tancar carrers al trànsit privat s'han de multiplicar i abaratir transports públics, entre d'altres mesures». No obstant això, Francesc Antich candidat socialista a la presidència del Govern va voler matisar que la jornada d'ahir no es tractava d'aconseguir reduir el nombre de vehicles per carretera, sinó de conscienciar la gent de la problemàtica del trànsit. Paral·lelament a aquestes crítiques, l'Ajuntament, a través del PP i EU, va aprovar ahir que durant la segona quinzena de maig tindrà lloc «Un dia sense cotxe» a Palma. PSOE i PSM consideraren que aquesta decisió és oportunista.

A Antich, li va semblar «fatal» que Cort es desmarcàs de la campanya quan la Federació de Municipis li dóna suport i criticà que «el PP municipal digui una cosa i el CIM una altra.

Pel que fa a la convocatòria del GOB d'anar en bici fins al campus universitari, s'hi varen adherir ahir una quarantena de bicis, la majoria dels quals eren estudiants universitaris.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris