cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 17°
16°

Foment vol instal·lar el tramvia amb els doblers que posi Madrid a partir del Règim Fiscal

S'inclouria en el programa d'inversions ferroviàries per a l'any 2000

La Conselleria de Foment del Govern balear confia de signar un acord amb Madrid per aconseguir finançament per al projecte de tramvia entre Palma i l'Arenal. Segons varen informar fonts d'aquest departament, dins del REB (Règim Especial de les Balears) es contempla la possibilitat de signar convenis puntuals similars al de carreteres, per tal de fer realitat aquest projecte.

Les mateixes fonts indicaren que s'han mantingut converses amb el Govern central per tal d'obtenir noves vies d'inversió, però el projecte de tramvia no va poder entrar a l'actual exercici per haver-se tancat els pressuposts per al 1999. Sí que seria viable, segons Foment, introduir-se en un ambiciós programa d'inversions que el Govern central té previst per a tota la xarxa ferroviaria de l'Estat, a la qual pensen destinar quasi un bilió de pessetes.

Malgrat que la idea inicial del concurs del tramvia contemplava que l'empresa concessionària es faria càrrec del finançament, construcció i explotació del projecte (compartida amb Serveis Ferroviaris de Mallorca i l'Empresa Municipal de Transports), el Govern assumeix que haurà de fer inversions pròpies en infraestructura. «Es tracta d'un traçat molt complicat, ja que en principi arribarà fins a la Platja de Palma, aeroport i volem que el trajecte surti del centre de la ciutat», digueren des de Foment.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris