lluvia ligera
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
19°

Les aerolínies alemanyes s'interessen pels vols illencs si es garanteix el cost

El Govern els podria oferir els trajectes insulars com a oferta complementària

Les tres companyies alemanyes, Air Berlín, Hapag Lloyd i LTU estudiaran la iniciativa que els presenti el Govern balear sobre els vols de curta distància, regionals i interinsulars, sempre i quan «econòmicament» siguin factibles.

Per aquesta raó, durant la passada ITB de Berlín «vàrem parlar sobre el tema amb els touroperadors alemanys, que participen accionarialment en aquestes companyies», segons fonts de la Conselleria de Turisme».

D'altra banda, el portaveu d'Air Berlín, Peter Hauptvogel, va afirmar ahir que sí coneixien la iniciativa, però va assenyalar que «costa molts doblers posar en marxa aquest projecte, ja que depèn de les taxes aeroportuàries; amb les actuals els costs no quadren, encara que hi ha possibilitats, sobretot, si som els primers, ja que tenim un avantatge en el mercat».

També va manifestar que a l'hivern sempre romanen uns 4 avions a Son Sant Joan a l'espera de passatge a través del seu hub. «Aquestes aeronaus es podrien utilitzar per realizar vols interinsulars, encara que hi ha una sèrie de problemes: els avions són molt grans per a aquests trajectes i per fer rendibles els viatges necessitam juntar els passatges que generin les Balears, la venda de bitllets per part nostra i a més els majoristes haurien de dur un 50% dels passatgers».

Mentre que el representant d'Hapag Lloyd, Peter Grell, va remarcar que «la nostra companyia va dur a terme un enllaç, mitjançant el nostre hub, amb Eivissa l'hivern passat. Per tant, ja feim el que el Govern balear demana». També va afegir que «per a Menorca no tenim res planejat».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris