cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

«Som la primera a parlar mallorquí a la Reial Acadèmia de San Fernando»

Maria Antònia Munar fou felicitada a Madrid per la seva «perfecta dicció»

La intervenció en català de la presidenta del Consell Insular de Mallorca, Maria Antònia Munar, durant la presentació a Madrid, dilluns passat, del futur Museu d'Art Contemporani de Palma, ha estat molt comentada entre àmbits locals mallorquins i de la mateixa capital de l'Estat.

En declaracions a Diari de Balears, Munar es mostra «molt orgullosa i satisfeta de ser la primera dona que parla en mallorquí a la Reial Acadèmia de Belles Arts de San Fernando», que és allà on tingué lloc la presentació del futur museu palmesà.

És costum entre la gran majoria dels polítics de les Balears girar la llengua catalana davant un auditori de parla castellana, encara que sigui minoritari. Fer servir la nostra llengua en un fòrum de la Península, sobretot si és a Madrid, resulta impensable per a una bona part dels nostres dirigents.

Munar creà un precedent amb la seva actitud, que alguns sectors no han dubtat a qualificar-la de «valenta». Encara que l'Acadèmia de San Fernando és una entitat de caire molt tradicional, quan la presidenta del Consell acabà el seu discurs, el director de la institució, Ramon González Amezua, es dirigí a ella per felicitar"la per la seva «perfecta dicció», la qual cosa li permeté «entendre tot el que ha dit».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris