cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 19°
22°

Ortuondo (PNB) afirma a Palma que «el concepte d'Estat és estantís»

Els batles de Bilbao i Madrid participaren en una trobada del Club Ultima Hora

El batle de Madrid i el de de Bilbao, José María Àlvarez del Manzano i Josu Ortuondo, foren ahir els convidats del Club Ultima Hora per debatre "moderats pel primer edil de Palma, Joan Fageda" el model que hauran de tenir «Els municipis al segle XXI».

Primer a intervenir fou el polític del Partit Nacionalista Basc, Josu Ortuondo, qui asseverà que «la idea d'Estat nascuda al segle passat ha quedat com un concepte estantís» a mesura que les tendències econòmiques i polítiques avancen cap a la globalització. Aquesta tendència cap a les economies i polítiques supranacionals "amb l'exemple paradigmàtic de la Unió Europea" comporta que «els estats es desdibuixen progressivament de manera natural» per cedir el protagonisme a les ciutats. Segons Ortuondo, «els estats reccionen a la globalització afavorint les seves capitals», on es concentren les grans inversions; per darrere queden les capitals provincials, les ciutats amb potencials econòmics concrets i les ciutats «dependents».

Per tal de generar «riqueses i treball, que és allò que volen la majoria dels ciutadans», aquestes ciutats sense els privilegis de la capitalitat han de cercar fórmules semblants a la que es va emprar a Bilbao, segons Ortuondo. El nacionalista explicà la transició de la seva ciutat "«si havíem estat una fàbrica de ferro, ara hem de ser una fàbrica d'idees», digué" en la tendència comuna de les grans poblacions amb «riquesa i oportunitats» a substituir el sector fabril pel sector terciari, on s'inclou el turisme «empresarial, científic, d'esbarjo», però també l'aplicació de les noves tecnologies.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris