cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 21°
22°

El Govern es planteja donar vols interinsulars a empreses alemanyes

La decisió es prendrà en una setmana si Ibèria no garanteix els serveis

El conseller de Turisme, José María González Ortea, es referí a Eivissa a l'oferta addicional que per al sector turístic podria suposar que els vols que han començat a fer les companyies alemanyes Häppag Lloyd, Air Berlin i LTU, que tenen els punt de distribució (hub) del seu passatge a Palma, transportin passatgers des del Centreeuropa i del Nord d'Àfrica fins a Palma. Això ha provocat que el Govern es plantegi que aquestes companyies puguin establir connexions amb els aeroports d'Eivissa i Maó i d'aquesta manera ampliar l'accessibilitat a les Illes. En algun cas les connexions són diàries.

Aquesta possibilitat podria formar part del pla del Govern, que tiraria endavant en el termini d'una setmana, ja que el responsable de Turisme avançà que l'Executiu decidirà en aquest temps, si contracta amb companyies aèries privades tots els vols que suprimeixi Ibèria, de caire interinsular i de connexió amb els principals punts de la Península, «si Ibèria no resol els seus problemes i no garanteix al 100% els vols».

El conseller de Turisme apuntà que el Govern té ofertes de companyies privades i que ja s'han produït algunes converses per conèixer la seva disponibilitat. Encara que indicà que tenia el compromís verbal dels màxims responsable d'Ibèria, que garanteixen el nombre de vols i les places pactades inicialment i, per aquest motiu, matisà que esperaran que Ibèria presenti la seva oferta de vols per aquesta temporada, abans de prendre una decisió.

La Unió de Consumidors de les Balears acusa Aena com el màxim responsable del «caos» aeri que els usuaris balears pateixen diàriament, ja que «és la institució que té el deure de fer complir els serveis dels transportistes i dels prestadors de serveis aeroportuaris, segons la llei i assolint els criteris de qualitat establerts», apunta el president de la UCE-Balears, José Reguera. A més, la Unió de Consumidors afegí que Aena era, en part, responsable dels problemes de les operacions d'arribada i sortida "slot" dels vols entre el Continent i les Illes (i viceversa) i els trajectes inrerinsulars, «que sempre coincideixen entre les 9 i les 10 del matí i les 3 les 4 de l'horabaixa, i en dies que no són de circulació punta i sense iniciar-se la temporada alta».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris