cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 21°
20°

L'EMT oblida els usuaris palmesans a les línies més turístiques

Els trajectes a Platja de Palma i Cas Català no cobreixen la demanda

A Palma el vestit li és petit. La condició de capitalitat turística incideix en tots els aspectes quotidians però el transport pùblic sofreix més encara la pressió dels nombrosos visitants que quasi col·lapsen determinades línies del servei de l'Empresa Municipal de Transports, concretament la 15 fins a la Platja de Palma i la 3, entre Pont d'Inca i Cas Català.

És molt freqüent per als habitants de les barriades de Ponent (el Terreno, Son Armadams, Son Alegre, Santa Catalina) veure passar sense aturar-se els cotxes de l'EMT completament plens de turistes amb motxilles, sandàlies i expressions de felicitat. Algunes vegades, els conductors posen cara de resignació davant la indignació dels usuaris autòctons que es demanen com és possible que no puguin accedir al serveis que estan pagant.

Ahir, per exemple, es va rompre un cotxe a la línia 3. L'EMT sempre té un autobús de guàrdia que es mobilitza en aquestes ocasions, però entre que surt del polígon i arriba a destinació, ja ha passat més de mitja hora. Conseqüències: més de tres autobusos passaren sense aturar entre Portopí i la plaça Joan Carles I.

És cert que l'empresa depenent de l'Ajuntament de Palma reforça els serveis més turístics a l'estiu, concretament a partir del mes de maig, quan en altres línies, com la que va a la Universitat, baixa la demanda. Però mentrestant, anar des de l'avinguda Joan Miró a Jaume III és en temps un viatge similar a volar entre Palma i Madrid: cinquanta minuts.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris