cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 19°
22°

Veïns de Crist Rei increparen el capellà perquè va dir la missa en català

El rector, Guillem Feliu, va demanar que el traslladassin a una altra parròquia

Veïns de la barriada de Crist Rei increparen el rector de la parròquia, Guillem Feliu, perquè va dir la missa en català. Prop després que es produís l'incident, Feliu va ser traslladat a una altra parròquia, a petició pròpia. Els mateixos veïns de Crist Rei són els qui ara han tret a la llum els fets, segurament arrossegats per tota la polèmica que esclatà arran de la celebració de la Feria de Abril.

Els fets es remunten a un mes enrere, en el decurs d'una missa exequial comanada per una família andalusa. Aquell dia el recinte parroquial es va omplir de gom a gom i el capellà, com acostumava, va començar a dir la missa en català. La polèmica esclatà quan de dins el rebombori un home va cridar més fort que la resta per deixar sentir la seva veu crítica: «Este cura no sabe decir misa».

El capellà en va fer cas omís i continuà, violentat, però sense canviar d'idioma. Va ser a la sortida quan la família del mort li va fer saber la seva «decepció» perquè havia dit la missa en català i no en castellà, com esperaven.

Ara, Feliu ja no diu missa a la parròquia de Crist Rei. De fet, fa prop d'un mes que va ser traslladat a una altra destinació, per petició pròpia. Curiosament, però, és ara quan, arran de tota la polèmica que ha suscitat la Feria de Abril a Inca, es destapen els fets. Tothom els coneix, tota la barriada en parla, però també rebutja donar més explicacions quan són interrogats per la premsa.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris