nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
19°

Endesa absorbeix Gesa i es crea una nova filial per operar a les Balears

Bartomeu Reus assegura que Gesa I tindrà «un marcat caràcter autonomista»

Bartomeu Reus, president de Gesa, qualificà ahir de «formidable» el procés que la junta general d'accionistes aprovarà avui d'absorció de l'empresa balear per part d'Endesa. «Tota companyia elèctrica ha de tenir una base ampla i uns esquemes agressius de preus», manifestà. En aquest sentit assenyalà que des de l'any 1996 els preus del servei ofert per Gesa han experimentat una baixada del 14%.

L'objectiu d'aquest procés empresarial, que a més de Gesa afectarà tot el grup (Enher, Fecsa, Erz, Nansa, Sevillana, Huelco i Viesgo) és constituir una «gran companyia global, capaç de generar valor pels seus accionistes, assegurar una trajectòria de creixement sostingut i de garantir als clients una oferta de qualitat».

Els accionistes de Gesa s'incorporaran plenament al capital d'Endesa. El procés es desenvoluparà en dues fases: una primera en què els actius de l'actual Gesa passaran a l'empresa Gesa I, «de fort arrelament territorial», segons Reus. Paral·lelament, es produirà la fusió per absorció de Gesa per part d'Endesa.

Una segona fase, que no es realitzarà de moment, consisteix en la segregació dels negocis de generació d'electricitat i de la seva distribució, segons estableix la nova legislació.

Quan Gesa aporti els seus actius i passius de generació d'electricitat a Gesa I es desenvoluparà una operació d'ampliació de capital per valor de 90.000 milions de pessetes que serà subscrita íntegrament per Gesa mitjançant l'aportació no monetària. Aquesta operació ha estat informada favorablement per Arthur Andersen, que ha assenyalat que el procés no suposa una minva patrimonial per a les companyies. Per tant, Gesa quedarà com a propietària de les participacions financeres que té en negocis de diversificació i del 100% de Gesa I.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris