nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 17°
16°

La rehabilitació del Victòria ja és un fet

Després d'un any just de l'inici de les obres, l'antic teatre i cinema recupera el seu aspecte

Ara fa un any just que començaren les obres de rehabilitació del famós Centre Parroquial Victòria, que en les darrers anys es trobava tancat i sofrint un accelerat procés de deteriorament. Gràcies a una primera subvenció de la Conselleria de Foment, concretament de la Direcció General de l'Habitatge, el gran casal torna a recuperar el seu aspecte i prest podrà acollir els diferents grups que en els darrers anys s'han conformat a redòs de la parròquia de Sant Bartomeu.

Aquesta setmana, el centre ha rebut la visita de diferents membres del Consell d'economia i patrimoni de la parròquia que, en general, han donat el seu vistiplau a així com queden els nous espais. Les obres tenien un pressupost inicial de més de 40 milions de pessetes, però l'edifici, construït a principi de segle amb un estil rústic, tenia alguns problemes estructurals que s'evidenciaren quan es va canviar la coberta.

De moment, ja són més de 60 els milions que costa l'obra, tot i segons va manifestar el rector de Sóller, mossèn Joan Oliver Gual, només manca la feina dels guixaires i de fusteria per poder considerar l'obra acabada.

El centre parroquial Victòria va ser inaugurat el dia 3 de gener de l'any 1909, pel rector Sebastià Maimó. En aquell moment era un centre privat que es construí per iniciativa del que fou rector de Felanitx, el solleric Antoni Mora Alcover. La construcció la féu el propi pare de mossèn Mora, Pere J. Mora, en terrenys de la seva propietat, essent els mestres d'obra Amador Coll Ensenyat Madora i Josep Morell Colom Cit.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris