nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 27°
27°

Dilluns s'obre el termini per poder comprovar la inscripció en el cens

El delegat d'Estadística dóna la raó a l'Ajuntament de Calvià per les baixes del padró

Paulí Buchens, delegat provincial de l'Institut Nacional d'Estadística, explicà ahir que, des del punt de vista del seu departament, l'actuació de l'Ajuntament de Calvià amb relació a les baixes del padró municipal havia estat correcta. No obstant això, Buchens afirmà que les persones donades de baixa continuaven inscrites en el cens electoral fins que Estadística en comprovàs l'empadronament en un altre municipi.

Les persones que l'Ajuntament de Calvià ha procedit a donar de baixa són sobretot estrangeres. L'oposició, especialment el PP, acusà l'equip de Govern de Margarita Nájera d'haver actuat amb intencionalitat política.

Buchens realitzà aquestes declaracions en el curs de la presentació del cens electoral per a les eleccions municipals, autonòmiques i europees del 13 de juny. Les llistes del cens s'exposaran al públic a partir de dilluns que ve. A partir d'aleshores, les persones que no hi figurin tindran temps fins al tres de maig per fer una reclamació, que serà resolta en tres dies per l'oficina del cens electoral.

Les persones que prevegin que el 13 de juny no seran en el seu municipi de residència, poden exercir el dret a vot per correu. Han d'anar a una oficina de correus personalment i amb el DNI fins al tres de juny.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris