nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
21°

Les escoles de Primària volen un centre d'immersió lingüística per a magribins

Les escoles han demanat una subvenció al CIM per posar en marxa el projecte

La creixent escolarització de mabrigins en els centres de Primària d'Inca ha mobilitzat les associacions de pares d'alumnes i tota la comunitat educativa de la ciutat. Passen pena que la reagrupació familiar faci impossible absorbir tants d'alumnes magribins sense els recursos adequats. Per això ara s'han adreçat al Consell Insular perquè els subvencioni un projecte d'immersió lingüística per als menors d'origen magribí.

Les direccions dels diferents col·legis coincideixen a l'hora d'afirmar que «en els darrers anys han detectat un progressiu i preocupant augment de menors d'origen magribí que arriben als centres escolars d'Inca i voltants. Aquest fet origina importants problemes d'integració motivats fonamentalment pel desconeixement de l'idioma». Com explicà ahir mateix el president de l'associació de l'APA del Col·legi Públic Ponent, Fernando Martín, «els recursos que tenen els centres per corregir aquestes disfuncions són absolutament insuficients, per això pensam que la millor solució consisteix en la creació d'un centre on durant un període de dos a tres mesos es faci un programa d'immersió lingüística, social i cultural abans de desviar els escolars cap als diferents col·legis d'Inca». El programa també preveu continua donant suport als menors un cop escolaritzats.

Martí comentà que no volen que el programa d'immersió es porti a terme en un col·legi en concret perquè així tots els magribins es concentrarien en una sola escola. Per això proposen fer servir altres instal·lacions perquè els menors magribins aprenguin el català o el castellà abans de començar l'escola. La subvenció que demanen a Benestar Social del CIM és de 15 milions de pessetes, i contempla la contractació d'un professor, un auxiliar i un administratiu, a més de la tasca del voluntariat.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris