cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
23°

Soberats, condemnat a 15 anys i mig de presó per la mort de la professora

La magistrada ha tingut en compte un atenuant que no havia estat plantejat

L'Audiència de Palma ha condemnat Joan Soberats Llabrés a quinze anys i sis mesos de presó per haver matat per apunyalament la seva companya sentimental Margalida Fiol en el mes de juny de 1996. La condemna va ser determinada per la magistrada Margalida Beltran, que es basà en el veredicte emès pel jurat popular, els membres del qual declararen l'acusat, que havia mantingut la seva innocència durant quasi tres anys, culpable d'homicidi, falsedat i estafa.

Segons s'extreu de la sentència, publicada ahir, pel delicte d'homicidi se li imposa la pena mínima, de dotze anys i mig de presó, mentre que pel de falsedat en document mercantil ha estat condemnat a tres anys de presó, amb l'atenuant de parentiu. També s'ordena que l'acusat pagui una indemnització de 25 milions de pessetes als pares de Margalida Fiol.

Joan Soberats ha estat condemnat a una pena inferior a la que sol·licitaren el fiscal i l'advocat de l'acusació particular, ja que ambdues parts, basant-se en el veredicte del jurat, havien demanat 16 anys de reclusió. L'acusat confessà els fets la setmana passada, en el segon judici que se celebrà per la mort de la seva companya, després que el primer, on va ser declarat culpable d'assassinat, s'ordenàs repetir per una errada de procediment.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris