cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
23°

Madrid ha convocat un concurs de trasllat per cobrir les places de la nova presó

Invertirà 225 milions en comissaries a les Illes

El Govern central ha informat que el personal de la nova presó serà el mateix que ja treballa a l'antiga i les mancances de treballadors es cobriran amb un concurs de trasllats per a funcionaris celebrat durant la primera quinzena d'abril. Aquesta és la resposta que ha donat Madrid a una pregunta parlamentària formulada al Congrés per la diputada d'Esquerra Unida Presentación Urán. La diputada havia demanat concretament el personal que el Govern pretenia destinar a la «macropresó» i també estava interessada en conèixer el material informàtic de què disposaria el recinte penintenciari.

El Govern central afegeix que totes aquestes mesures permetran l'obertura de vuit mòduls per a homes, dos de dones, els complementaris d'infermeria, els ingressos i un departament d'aïllament. El nombre de psicòlegs i treballadors socials es fixarà en funció del nombre de reclusos, mitjançant els trasllats o les ofertes de treball públic. Quant a la dotació de material informàtic, dependrà del nombre de treballadors de la nova presó.

D'altra part, i també en resposta a una altra pregunta parlamàntaria d'EU, el pressupost que Madrid invertirà en la construcció de les comissaries de Ciutadella i Manacor i també en la seu de la Prefectura Superior de Policia a Palma és de 225 milions de pessetes. D'aquesta quantitat total, 70 milions se destinaran a la nova comissaria de Ciutadella, 150 milions a un nou centre policíac a Manacor i altres cinc milions per executar diferents reformes a la Prefectura. A la resposta del Govern no figura cap data de començament de les obres de construcció.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris