nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
20°

L'edifici de ses Escoles Velles es convertirà en un centre cultural

La Conselleria de Cultura ha cedit l'immoble a l'Ajuntament

L'antic edifici de ses Escoles Velles de ses Salines passarà a convertir-se en un centre cultural amb una inversió de 110 milions de pessetes ara que ja és propietat municipal.

El batle de ses Salines, Antoni Caldentey (UM), va signar ahir el conveni amb la Conselleria d'Educació, Cultura, Educació i Esports pel qual l'Ajuntament es fa amb la titularitat de l'immoble. L'edifici va ser construït en temps de la Segona República per l'arquitecte Guillem Forteza. En l'actualitat només s'utilitza una aula per preescolar i algunes vegades s'hi han fet exposicions.

Amb aquest conveni, el consistori saliner es compromet a construir una aula vora el nou col·legi de la localitat i d'aquesta manera es podran utilitzar totes les dependències de ses Escoles Velles. Segons ha explicat el batle Caldentey, «la nostra intenció és convertir ses Escoles Velles en un centre cultural». La reforma consistirà a construir sales per a col·loquis, exposicions i biblioteca. Així mateix, es destinarà una part de l'edifici perquè les entitats socials, culturals i esportives del poble la puguin utilitzar com a lloc de reunió».

El batle es mostrà molt satisfet d'aquesta operació mitjançant el conveni amb el Govern balear, ja que «es tracta d'una antiga reivindicació. El nostre objectiu és que el poble pugui gaudir d'aquestes dependències per a les seves necessitats culturals, ja que fins ara no teníem un lloc adient per dur a terme aquests tipus d'activitats».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris