nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 20°
19°

El president del Parlament de Baden suggereix impedir la venda de finques als alemanys

Assegura que en el seu Estat s'han pres mesures similars

El president del Parlament de Baden-Wurttemberg (Alemanya), Peter Staub, suggerí ahir a les autoritats de les Balears, sobretot a les municipals, l'elaboració d'una legislació autonòmica restrictiva que eviti la compra massiva de finques a Mallorca per part dels seus compatriotes. Staub, que juntament amb una delegació del Parlament de Baden-Wurttemberg es va reunir a Palma amb la mesa de la Cambra balear, assegurà que al seu lander hi ha municipis, on, per a determinats terrenys, s'ha establert que només hi podran comprar cases els nadius de l'indret».

Segons Staub, aquesta seria l'única solució possible per evitar el fenomen de massiva compra de cases a Mallorca per part dels seus compatriotes. D'una altra manera, assegurà Staub, aquesta situació no es pot corregir, ja que a la Unió Europea existeix la lliure circulació de persones i de capitals. El lander de Baden-Wurttemberg, que té una extensió de 35.700 quilòmetres quadrats i una població de deu milions d'habitants, és una regió molt industrialitzada i amb un alt nivell econòmic.

Després de la seva entrevista amb la mesa del Parlament balear, la delegació alemanya va ser rebuda pel president de la Comunitat Autònoma, Jaume Matas, i pel conseller de Turisme, José María González Ortea, amb els quals efectuaren una sessió de treball sobre la recent legislació en matèria turística i d'ordenació del territori.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris