nubes rotas
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
18°

Ortea amenaça amb mesures legals si Ibèria no garanteix la comunicació aèria

La companyia de bandera restableix els 4 vols interinsulars que tenia previst cancel·lar avui

El conseller de Turisme, José María González Ortea, manifestà, sobre la cancel·lació massiva de vols d'Ibèria, que «si no es compleixen els mínims sobre comunicació aèria establerts a la Llei de Règim Especial de les Balears (REB) no ens quedarà més remei, encara que no vulguem, que treure les armes legals, ja que el servei aeri de les Illes està per sobre dels problemes d'Ibèria, Aena i el Ministeri de Foment».

La companyia aèria restablirà els quatre vols interinsulars que tenia previst cancel·lar avui de les línies Palma-Eivissa-Palma (IB-5910/5911) i Palma-Maó-Palma (IB-5944/5947), mentre que els dos vols regionlas de la línia Eivissa-Barcelona-Eivissa (IB-5769/5778) continuaran anul·lats. A més, el Govern anuncià ahir que Ibèria «està reprogramant amb vista a una reposició immediata» els 16 vols anul·lats pel cap de setmana i un per dilluns.

El conseller de Turisme espera una prompta solució en un termini de temps molt breu, que hauria d'arribar de Madrid, «que és qui hi té competències i hi està obligat per allò que s'estipulà a la REB. Si no és així, actuaríem».

Ortea destacà que els vols d'Ibèria «són vitals i intocables, ja que són d'interès públic i no cal parlar de rendibilitat». Els residents insulars «no tenim» un mitjà de comunicació equivalent en eficàcia per «traslladar-nos» a les altres illes i «comunicar-nos» amb el Continent.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris