algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
21°

La torre del Verger està un altre cop en situació d'abandó i deixadesa

Declarada BIC, va ser restaurada pel Govern fa ara quatre anys

L'Associació Cultural Bany-Al-Bahar ha denunciat que la torre del Verger de Banyalbufar, també coneguda com a torre de les Ànimes, monument declarat Bé d'Interès Cultural (BIC) i que aviat farà quatre anys que va ser restaurada, torna a trobar-se en una situació d'abandó i d'absoluta deixadesa.

La Conselleria de Medi Ambient, Ordenació del Territori i Litoral és l'encarregada de la seva conservació i manteniment, en compliment del conveni que, l'any 1994, signaren el Govern balear i representants de la propietat per dur-ne a terme la restauració. De llavors ençà, i de manera regular, segons denuncia l'Associació, ningú no s'ha preocupat de fer les tasques de neteja i de conservació. És més, fa més d'un any que no s'ha fet cap actuació en aquest sentit.

Bany-Al-Bahar assegura que durant tot aquest temps ha enviat escrits i mantingut converses amb representants de la Conselleria, i que els ha exposat la situació i proposat alternatives. No obstant això, «la torre i el seu entorn resten tan malament i descuidats com abans de la restauració».

Entre les deficiències enumerades pel col·lectiu destaquen la manca de pany a la porta, l'acumulació de llosques de cigarretes dins la torre, l'aparició de pintades en els llenyams, poca cura de l'entorn, on pertot arreu creix herba i que el cartell que anuncia la restauració no fa res més que embrutar el paisatge.

L'Associació conclou que davant la manca d'atenció que els ha dispensat la Conselleria ha optat per denunciar la situació en què es troba aquest emblemàtic monument a través dels mitjans de comunicació.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris