cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
28°

El gran auditori d'Establiments es farà mitjançant un concurs internacional

Les pedreres on s'ubicarà són una Àrea Natural d'Especial Interès

El Partit Popular explicà ahir que convocarà un concurs internacional per a la realització del gran projecte d'un auditori a les pedreres d'Establiments, si guanya les eleccions. Els conservadors desitgen que el projecte sigui duit a terme per arquitectes de reconegut prestigi i que la fórmula esmentada en el paràgraf anterior és la més adequada per a aquesta finalitat.

Com va avançar ahir Diari de Balears, la darrera sorpresa del programa electoral del PP ha estat la promesa de reconvertir les pedreres en un gran auditori a l'aire lliure per a la celebració de grans esdeveniments teatrals i musicals. A més, segons fonts del Partit Popular, la instal·lació serviria també per a un centre cultural cobert on es podrien desenvolupar altres activitats.

Les pedreres d'Establiments han estat objecte d'una forta polèmica al llarg d'aquesta legislatura, ja que s'ubiquen en una Àrea Natural d'Especial Interès (ANEI) i, a més, ocasionen molèsties als veïns de la zona. El mateix Govern balear va reconèixer la gravetat de les conseqüències de l'explotació de la pedrera d'Establiments. L'impacte negatiu de la pedrera ha estat denunciat en nombroses ocasions.

El mes de febrer el PSM en va exigir el tancament definitiu. Els nacionalistes, en una al·legació al Pla de pedreres, enunciaven que l'explotació era il·legal, ja que no està considerada d'utilitat pública i existeixen dues sentències del Tribunal Constitucional (1983 i 1989) que confirmen aquesta situació».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris