lluvia ligera
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
19°

Si tot va tan bé, per què hem de canviar?

El PP presenta un programa electoral amb la promesa de desenvolupar projectes aprovats

«Si quasi tot va tan bé i allò que va una mica malament ja està en vies de solució, per què hem de llançar-nos a fer experiments?». Aquest o un pensament similar degué guiar l'elaboració de l'extens programa que ha presentat el Partit Popular. Els aspectes més novedosos respecte de la tradicional línia d'actuació dels conservadors, que han governat sempre les Balears, s'han produït al llarg de la present legislatura, quasi en arribar al seu tram final.

Així el programa s'ha convertit, en molts dels seus punts centrals, en el compromís de desenvolupar normatives aprovades, com la Llei general turística i les Directrius d'ordenació del territori. Precisament les lleis que han marcat la ruptura amb el canyellisme. Sembla que amb Madrid han desaparegut tots els greuges. És una mica el mateix d'abans: ara es tracta d'aconseguir que el Règim especial per a les Illes Balears tingui una aplicació efectiva, més enllà de l'escassa concreció que ha tingut d'aleshores ençà.

En matèria educativa, el document popular és més un repàs a la «bona gestió» des de l'assumpció de competències que una enumeració de propostes concretes per al futur. Adquireix l'aire de declaració d'intencions del tipus «oferir qualitat a les escoles» i «ampliar l'oferta de la UIB. I com no, hi ha la llista de projectes aprovats i que no s'han executat encara per diverses raons.

Fins a un cert punt, un programa normal per un partit que es presenta a les eleccions des de la responsabilitat del Govern i que ha d'oferir, per coherència, continuïtat. Però, els autors del programa no deuen d'estar del tot convençuts de la gestió duita a terme des de la Conselleria de Foment. En arribar a l'apartat dedicat als transports, les concrecions apareixen enumerades una darrere l'altra i "la veritat" són molt atractives, a més de necessàries, com veurà el lector si repassa la columna de la dreta. Tot, o quasi tot, són novetats, i no aplicacions d'una normativa preexistent.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris