nubes rotas
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
23°

El TSJB confirma la sanció de Sanitat a un institut de bellesa per fer publicitat enganyosa

Oferia serveis mèdics en un anunci a la façana

El Tribunal Superior de Justícia de les Balears ha confirmat la sanció de 150.000 pessetes posada per la Conselleria de Sanitat a un centre d'estètica de Palma per fer publicitat enganyosa oferint uns serveis mèdics que no es prestaven a les seves instal·lacions.

A la mateixa sentència, rebaixa a la meitat una altra sanció de 150.000 pessetes per falta d'autorització administrativa i també confirma una tercera multa de 150.000 pessetes per obstrucció a l'activitat inspectora.

Els inspectors de Sanitat comprovaren que a la façana de l'edifici en què està instal·lat l'institut de bellesa hi havia un rètol en el qual es podia llegir: «Cirurgia i Medicina Estètica. Liposucció. Lipoescultura ultrasònica. Obesitat. Celul·litis. Arrugues. Àcne i Varices». La propietària del local es va negar a donar informació, així com a la realització de la inspecció. Tampoc no va facilitar als funcionaris la memòria d'activitats del centre. Per tot això, Sanitat la va obligar a retirar en el termini d'una setmana el rètol publicitari que feia referència a les pràctiques mèdiques.

La titular del centre defensava que malgrat que no oferia les pràctiques mèdiques a les seves instal·lacions, sí que les gestionava per a altres centres i que no tenia autorització administrativa com un establiment sanitari perquè es tractava d'un institut de bellesa. Així mateix, rebutjà qualsevol tipus d'obstrucció als inspectors.

El Tribunal recorda la Llei 14/1986 de sanitat que estableix que les administracions públiques han de realitzar un control de la publicitat comercial per tal que s'ajusti a la veritat, especialment en temes de salut. També la Llei 34/1988 de publicitat preveu la il·legalitat de qualsevol mena de publicitat enganyosa, que és la que indueix o pot induir a errors.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris