cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 27°
27°

El Govern farà campanya d'ajuda als kosovars quan l'ACNUR adjudiqui un camp a l'Estat

Dissabte arribaran 100 refugiats a Andalusia

La Conselleria de Presidència del Govern balear desenvoluparà una campanya per promoure els donatius pels deportats kosovars en cas que a l'Estat espanyol li sigui adjudicat un camp de refugiats a la zona dels Balcans. Segons va informar ahir la responsable de l'Oficina de Víctimes del Delicte, Margarita Ferrando, que va assistir dillens passat a Madrid a una reunió convocada per la Secretaria de l'Agència Espanyola de Cooperació, la concessió d'aquest camp es decidirà en un termini de deu dies, quan l'ACNUR (Comissionat de les Nacions Unides pels refugiats) hagi estudiat sobre el terreny la ubicació menys perillosa i amb uns serveis mínims tal com l'abastiment d'aigua.

Ferrando explicà que des que es va constituir la Comissió balear integrada per diferents conselleries i organitzacions amb presència als Balcans, com Caritas i Creu Roja, les tasques s'han centrat a informar a tots els ajuntaments de les Illes de la situació i sobre quina era la millor manera d'ajudar els deportats. Segons aquestes organitzacions, de moment són preferibles les aportacions econòmiques directes, mitjançant ingressos als comptes de les entitats bancàries col·laboradores. Fins ara, la societat balear no ha respost massa a les ajudes, ja que Creu Roja només ha recaptat 4'5 milions de pessetes.

Margarita Ferrando digué que aquest camp ho gestionarien Caritas i Creu Roja i això ja permetrà una major implicació per part de les comunitats autònomes pel seu finançament. Segons les notícies de què disposa el Govern central, el conflicte als Balcans s'allargarà en el temps. Per això, malgrat que en una primera instància s'han descartat els acolliments familiars (a Balears ja hi ha quasi 500 oferiments) és una alternativa que queda de moment en suspens.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris