nubes rotas
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
17°

Son Dureta fracassa en l'intent de culpar per via penal l'exresponsable de Microbiologia

Arteaga es querellarà contra la direcció de l'hospital

Les intencions de l'Hospital Son Dureta i de l'Insalud de culpabilitzar per la via penal el que fou cap de servei de Microbiologia, Emilio Arteaga, d'irregularitats que volien convertir en delictes no tan sols no han estat confirmades ni pel fiscal ni pel jutge sinó que ambdós responsabilitzen la Subdirecció de Gestió i de Serveis Generals d'una manca total de control.

Arteaga ha anunciat una querella contra la direcció de l'hospital, a la qual acusa de «persecució inquisitorial» i de «linxament». «Han intentat enfonsar-me com a professional i a nivell personal m'han acusat de delinqüent».

Segons la sentència, cap de las quatre suposades irregularitats té una base sòlida. Son Dureta acusà el metge de «duplicitat de les anàlisis, el que implicaria una despesa excessiva i innecesària». El jutge assenyala que preval el criteri dels metges sobre l'economia.

L'acusació d'adquirir «aparells no utilitzats», concretament un «screanning d'orina», també és falsa, ja que no es va comprar sinó que el va cedir un laboratori. «Llançar una gran quantitat de reactius en bon estat i altres caducats per una compra excessiva» és, segons el jutge, «responsabilitat de la deficient fiscalització i control de la Subdirecció de Gestió de Serveis Generals».

El jutge confirma que «des de la centralització del magatzem existeix una manca de reactius que arriba a impedir el funcionament del Servei de Microbiologia».

Arteaga recordà ahir que la investigació encomenada pel jutge la va realitzar el Grup de Delinqüència Econòmica i Hisenda, que analitzaren el seu patrimoni personal i familiar.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris