algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 22°
18°

Foment ha concedit 1.677 milions en ajudes al patrimoni arquitectònic

66 de les 88 obres subvencionades eren per a la rehabilitació d'edificis religiosos

Des del 1994 el Servei d'Arquitectura i Habitatge de la Conselleria de Foment del Govern balear s'ha compromès a subvencionar 88 obres patrimonials a entitats religioses i municipals per un valor total d'1.677.188.181 pessetes. De les 88 subvencions, 66 s'han concedit a entitats religioses per a obres de restauració o rehabilitació, mentre que la resta són partides concedides als ajuntaments.

Les partides més generoses que Foment ha atorgat durant aquests anys corresponen als 191 milions de pessetes per a la remodelació de castell de Son Mas d'Andratx, 153 milions per a la reforma de l'edifici de Can Bordils de Palma, 86 milions per a la reforma i rehabilitació de Can Gelabert de la Portella a Binissalem, 83 milions per a la rehabilitació del Teatre Principal de Maó, 75 milions per a la rehabilitació i ampliació del Teatre Principal de Capdepera, 63 milions per a la consolidació i reforma del seminari diocesà de Menorca i 58 milions per a la rehabilitació de les edificacions annexes a la catedral d'Eivissa.

Les altres partides oscil·len entre els 40 milions i el milió de pessetes. Aquestes ajudes s'atorgaran de manera gradual durant els pròxims anys, ja que la Conselleria no disposa ara per ara d'aquestes quantitats.

De fet, cada any compta normalment amb un pressupost de devers 200 milions de pessetes per a aquest tipus d'ajudes patrimonials. Les subvencions es concedeixen una vegada que Foment obté l'informe favorable de la Comissió de Patrimoni del Consell Insular de Mallorca.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris