cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 27°
27°

Les arques municipals ingressaren 450 milions procedents de la construcció

Urbanisme obrí una mitjana de 10 expedients urbanístics cada dia, que a l'any en sumaren 2.200

El sector de la construcció generà, durant l'any passat, uns abundants ingressos a les arques municipals de Pollença: més de 450 milions de pessetes.

Per això mateix, no és estrany que durant l'any 1998 la Delegació d'Urbanisme de l'Ajuntament de Pollença obrís una mitjana de 10 expedients urbanístics diaris. Encara que dins aquests es troben permisos d'obres, llicències de segregació de finques, i finals d'obres, segons constatà el batle i delegat d'Urbanisme, Miquel Oliver.

Tot i que un nombre important dels ingressos provenen dels impostos i plusvàlues, un altre considerable prové de les sancions imposades per les copioses infraccions urbanístiques que es varen detectar a Pollença, just abans de l'entrada en vigor del nou Codi Penal. Per això, durant dos anys consecutius, l'equip de govern socialista pressupostà una partida en el capítol d'ingressos de 125 milions procedents de les esmentades infraccions urbanístiques. No obstant això, l'any passat aquesta xifra es va veure substancialment augmentada. En concepte d'infracció urbanística es varen liquidar 152 milions a l'Ajuntament, de sancions comeses durant l'any 1996 i el 1997. Després, les il·legalitats comeses i que es concentren fonamentalment a la zona rústica de Pollença varen anar reduint-se. I és per això que l'equip de govern ha pressupostat només una partida de 52 milions procedents d'il·legalitats urbanístiques.

Aquesta davallada, però, l'esperen en l'àmbit de tota la construcció en general. Encara que el bon ritme que durant aquests primers tres mesos de l'any s'ha detectat en la compravenda de cases, l'Ajuntament ha pressupostat per enguany una entrada de 62 milions en plusvàlues. Quantitat inferior als prop de 90 milions ingressats.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris