cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
20°

El poble commemora els 20 anys de democràcia dinant tots plegats

L'Ajuntament honorà els regidors i batles dels darrers 74 anys

Lloret de Vistalegre commemorà ahir diumenge els 20 anys d'ajuntaments democràtics. I ho va fer amb una festeta on, a part d'un sermó força polititzat i d'una torrada a la qual estava convidat tothom, i hi va haver lliurament de plaques als antics i als actuals membres de la corporació municipal.

L'Ajuntament actual també va voler honorar els qui governaren durant l'època franquista perquè com després assenyalà el batle d'ara, Joan Jaume, «a Lloret mai no hi ha hagut rancúnies, perquè mai no hi va haver enfrontaments». Simplement, va ser «un canvi generacional», afegí.

Encara que després de l'entrega de plaques i dels fotografies de rigor, el primer batle democràtic, Arnau Mateu Gelabert, explicà que ho varen tenir «dificilíssim» quan varen entrar a l'Ajuntament. Això sí, no va ser per qüestions ideològiques, sinó perquè «es morí en Pep de la Sala "l'administratiu del Consistori", i a més no teníem secretari i ens trobàrem que no sabíem per on havíem de començar». Mateu recordà també que es trobaren amb el pressupost aprovat i que llavors no sabien ni que poguessin moure partides d'un costat a l'altre. Però, en varen aprendre tant que Arnau Mateu va tornar a repetir com a batle a la tercera i a la quarta legislatura democràtica, al front de la candidatura independent.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris