nubes rotas
  • Màx: 17°
  • Mín: 17°
18°

El PSIB defensa el bilingüisme en els documents d'identitat

La proposta té bones perspectives, segons diu Teresa Riera

Es tracta d'assolir un Estat «veritablement plurinacional i plurilingüístic», tot i que sigui «amb petites passes, que per a nosaltres són importantíssimes». Aquesta és la intenció "en paraules de la diputada socialista per les Illes al Congrés, Teresa Riera" de la proposició de llei que pretén convèncer l'arc parlamentari de la necessitat que els documents d'identitat incorporin les llengües oficials de l'Estat, una proposta que ha coincidit en el temps amb la sentència del Tribunal Constitucional per la qual es reconeix la validesa de les comunicacions extraautonòmiques en llengua catalana.

Teresa Riera, una de les defensores de la proposta remesa pel Parlament català que ara és a debat i ja fou avançada per una proposta socialista anàloga, ha glossat per a Diari de Balears la importància del text, que es «limita a defensar» l'aplicació plena del tercer article de la Constitució, que estableix que «les altres llengües espanyoles (diferents del castellà) seran també oficials a les respectives comunitats autònomes d'acord amb els seus estatuts».

En defensa d'un model federal de l'Estat, la diputada assevera que «hem de regular normes de convivència vàlides, perquè som pobles de realitats social i lingüística diferents», un fet que és «enriquidor».

No amaga Riera la dificultat que troba aquesta concepció per obrir-se pas en allò que s'ha dit «mentalitat mesetària». La diputada subscriu plenament les tesis del candidat Pasqual Margall i de l'exministre Jordi Solé Tura: «Nosaltres sabem què és el respecte per la plurinacionalitat espanyola; el problema és que els altres no ho saben. Hi ha gent que no s'adona de la realitat; i és com si els arrabassassis un queixal quan els ho dius.»

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris