nubes rotas
  • Màx: 20°
  • Mín: 18°
17°

El TSJB rebutja una suposada còpia de la imatge de marca d'una empresa

Assenyala que no hi ha confusió possible entre els consumidors

A Antoni Rosselló Adrover, fabricant de galetes, el Tribunal Superior de Justícia de les Balears li ha reconegut el dret a utilitzar per als seus productes la marca Galletes Rossellons davant els arguments de l'Oficina Espanyola de Patents i Marques i també de l'empresa Conservas Rosselló, que es va oposar a l'existència de l'anterior producte al mercat, ja que considerava que produïa confusió entre els consumidors.

El recurs contenciós es va interposar contra la decisió del director general de l'Oficina Espanyola de Patents i Marques, qui denegà la seva inscripció al Nomenclàtor Internacional «per no existir entre les marques enfrontades, especialment en els seus components gràfics, la suficient força singularitzadora».

L'empresari afectat per la decisió de l'Administració assenyalà que ambdues titulacions es distingien gràficament, fonèticament i conceptualment ja que el seu producte es compon de dues paraules: «Galletes» i «Rossellons», fet al qual s'afegeix que la marca correspon a un sol producte.

D'altra banda, l'advocat de l'Estat defensava que en català «Rossellons» és el plural de «Rosselló», una regió de França que en cap dels dos idiomes no té plural, a més de la similitud dels productes. El representant de l'empresa Conservas Rosselló va dir que tant «Rosselló» com «Rossellons» tenien el mateix nombre de síl·labes i que, davant la fama comercial dels seus productes, «generaria innombrables dubtes i confusions als consumidors».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris